In ultimul deceniu, numarul coloniilor de albine a inregistrat o scadere drastica la nivel mondial. Multi cred ca produsele concernului Monsanto au un impact negativ asupra mediului in general si asupra populatiei de albine in special.

Daca aceasta tendinta va continua in urmatorii ani, albinele se pot alatura altor specii care au disparut din cauza interventiei omului. Albinele nu au disparut complet, dar s-ar putea ajunge in aceasta situatie daca nu se vor lua masuri concrete in acest sens.

Intrucat marile corporatii nu doresc sa inregistreze o scadere cu 3/4 a recoltelor din cauza scaderii populatie de albine, au decis sa le inlocuiasca pur si simplu cu albine robot (RoboBees).

In loc sa utilizeze resursele din cercetare pentru a incerca sa salveze albinele pe cale de disparitie, utilizarea albinelor robot este optiunea preferata atat de marii cat si de micii fermieri.

Aceasta lucru nu este fictiune: recent Wal-Mart a depus un brevet pentru albinele robot. Nu sunt singurii care au facut cercetari in acest domeniu, numeroase alte corporatii dezvoltand proiecte asemanatoare.

Inlocuirea albinelor pe cale de disparitie cu albinele robot autonome va asigura polenizarea culturilor, insa in momentul de fata exista un monopol asupra acestora al catorva firme care le-au produs.

Albinele robot sunt niste mini-drone, care transporta polenul si vor asigura polenizarea incrucisata, folosind camere si senzori pentru a detecta locatia plantelor si a florilor.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au introdus primele RoboBees in 2013. La vremea respectiva, albinele robot aveau dimensiunea unei albine normale, erau capabile sa zboare si sa fie alimentate in aer daca erau conectate la o sursa de energie, insa au cunoscut o evolutie rapida de atunci.

Astazi RoboBees pot ateriza pe orice tip de suprafata, pot sari, inota pe apa si se pot chiar scufunda in apa.

Aceasta ar putea fi considerata o idee deosebit de infricosatoare pentru oamenii obisnuiti, nu numai prin prisma faptului ca albinele ar putea sa dispara definitiv, ci si ca vor fi inlocuite cu polenizatoare robotizate controlate de corporatii al carui unic scop este doar obtinerea de profit.

Aceasta tehnologie ar putea deveni un stimulent vicios pentru cei care o folosesc, pentru a distruge efectiv restul polenizatorilor naturali si pentru a forta oamenii sa apeleze la tehnologia lor.

De fapt, indivizii implicati in uciderea albinelor pot fi identificati cu usurinta ca fiind corporatiile care fabrica pesticidele care au dus la scaderea famiilor de albine, cum ar fi Monsanto-Bayer sau DOW-Du Pont.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.