Genocidul este în desfășurare, peste 6 milioane de oameni (jumătate dintre ei sub 5 ani!) Au fost masacrați în indiferență generală și cu sprijinul Statelor Unite și al Europei!

Sute de mii de femei și fete au fost violate și mutilate de armatele ocupante. Și toate acestea dintr-un motiv principal: să profite de bogăția minerală excepțională care ascunde subsolul țării …

Un genocid al cărui lideri și comunitatea internațională au fost complici

În inima Africii, Congo este o țară bogată, plină de materii prime (diamante, aur, staniu, gaze, petrol, uraniu, coltan …), păduri, apă, femei și bărbați, dintr-o multitudine de triburi adunate sub o națiune atrasă de coloniști și care istoric corespunde nu prea mult. În urma genocidului din Rwanda, țările vecine au beneficiat, de asemenea, de vagilitatea politică și instituțională din Congo (limitrofă cu Rwanda) pentru a ataca din toate părțile această țară uriașă plină de comori.

Și occidentalii în toate acestea? Vinovăția liderilor americani și europeni față de genocidul din Rwanda i-a determinat să continue o politică pro-rwanda, lăsându-i pe rebelii rwandezi de partea congoleză să facă liber ceea ce își doreau, ajutați de aliații din Uganda și Burundi. .

Dar, mai presus de toate, numeroasele resurse naturale din RDC sunt vitale pentru economiile occidentale, în special pentru industria auto, aeronautică, spațiu, tehnologie înaltă și electronică, bijuterii … Coltan mai ales (care Congo are cel puțin 60 % din resurse globale) este esențială în fabricarea componentelor electronice găsite în televizoare, calculatoare, smartphone-uri, dar și în unele arme, cum ar fi rachetele! RDC suferă, de asemenea, defrișări masive. Principalii importatori? SUA, Europa, China. Nu este de mirare.

Dar, întrucât intruziunea războiului pare internă în Africa, nimeni nu poate acuza SUA și alte puteri occidentale că profită de resursele și averea Congoului, intervenind direct. Nu, este și mai convenabil să-i lase pe oameni să coboare între ei. Între timp, SUA susțin dictaturi succesive în milițiile din Congo și Rwanda și Uganda. Merry.

Sărăcia menținută și condițiile de trai abjecte, violurile neîncetate (și o rată de SIDA de până la 20% din populația din provinciile de est), deplasări ale populației, ultrajuri, epidemii …: există o strategie de dezumanizare pentru a face victimele neputincioase, o situație teribilă pe care nu există cuvinte suficient de dure.

Liderii occidentali sunt atât de însetați de bogății, încât permit să aibă loc un nou genocid? Da, până la punctul de a permite să perpetueze și chiar să acopere un nou genocid. Cu arme, pregătire militară din partea elitelor noastre. Un lucru: ceea ce se întâmplă în Congo, afacerile politice și economice ale genocidului, nu este determinat doar de congolezi, ci și de puterile carnivore, flămânde de bogăție și fără luarea în considerare a oamenilor.

Situația din Congo va fi rezolvată chiar de congolezi. Însă comunitatea internațională trebuie să înceteze de urgență să sprijine ruandenii, ugandenii și toate milițiile care perpetuează această stare de război insuportabilă, permițându-le să pună mâna pe averea unei țări fără a fi nevoit să dea răspundere nimănui.

6 milioane de morți. Jumătate dintre ei sunt copii mici. Lumea spune? Gratuit? – noi – trebuie să privim imperativ în față care este libertatea lui? lasă-l să plece. De ce atâta violență și atât de puțin zgomot din partea mass-media?

Este interesant pentru europeni? Nu este suficient de senzațional, acest masacru care contează în milioane de oameni? Este prea departe de casă, aplică din nou această odioasă lege a apropierii? ? De ce nicio reacție, niciun impact în imaginația colectivă, nici o indignare, nici o mânie, nici o emoție?

Prin urmare, datoria noastră ca cetățeni ai lumii este să transmitem mesajul. Să știe lumea. Înainte ca lumea să se miște. Există vinovați în Europa, așa cum există și în Africa. Tăcerea celor puternici ucide la fel de mult ca sunetul mitralierelor. Lăsați toți ucigașii să-și confrunte responsabilitățile.

Sursa: black-feelings.com

Traducere si adaptare: Pagina de facebook Raw

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.