Conspiratia Rhodes Trust: Lumea condusa de „cei albi bogati si atotputernici”


Una dintre cele mai controversate si disputate teorii conspirationiste este aceea conform careia lumea este condusa de mai multe foruri superioare care au ca scop o adevarata instaurarea a „domniei albilor bogati si atotputernici”.

Subiectul unui imperiu global condus de anglo-saxoni de religie protestanta si puternici financiar, starneste si astazi dezbateri interesante. Unul dintre aceste cercuri de putere globalista este Rhodes Trust, un fel de asociatie semi-oculta, fondata de Cecil Rhodes, un magnat si politician britanic ale carui idei si principii pot fi usor deslusite in politica anglo-britanica si nord-atlantica din prezent.

Visul de marire al lui Cecil Rhodes

Cecil Rhodes a fost un mare bancher si om de stat a carui mare ambitie personala a fost aceea de a duce imperialismul anglo-saxon la apogeu. Pur si simplu, acest om pe cat de important, pe atat de putin cunoscut, vroia ca lumea intreaga sa se afle sub dominarea Marii Britanii si a aliatului sau satelit, Statele Unite ale Americii. Cu atat mai mult, cu cat in epoca in care a trait, colonialismul putea fi implementat in timp ce liderii occidentali puteau la randul lor sa acumuleze averi uriase si sa-si consolideze puterea executiva, militara si economica. Erau inca timpurile in care Imperiul Britanic iti extindea pe cat posibil coloniile si dominioanele pe care le avea in lumea intreaga.

Nascut in luna iulie a anului 1853, Cecil Rhodes era unul dintre cei sase fii ai unui vicar din Hertfordshire, Anglia. Din cauza unei sanatati subrede, Cecil nu a fost trimis sa studieze in Eton sau Winchester, precum fratii sai, si nici nu a urmat o cariera militara. Constitutia sa fizica deosebit de firava nu i-a permis nici sa ajunga un om al bisericii sau sa urmeze cursurile unei universitati tehnice. In schimb, dragostea sa pentru natura si agricultura aveau sa-l propulseze in Africa de Sud.

Prin urmare, a ajuns in provincia sud-africana Natal unde in anul 1870 fratele sau mai mare detinea culturi de bumbac. O serie de insuccese in privinta cultivarii bumbacului au dus la prabusirea acestei afaceri. Pe langa acest aspect, lumea deja cazuse in febra diamantelor. In Africa de Sud, tocmai fusesera descoperite mari zacaminte de diamante. Cei doi frati s-au mutat in Kimberley, unde in ciuda sortilor potrivnici, au reustit in cele din urma sa puna pe picoare o companie miniera. Cecil Rhodes si-a petrecut toata tineretea intre Oxford si Kimberley, simtindu-se stingher in ambele locuri.

Cautarile sale de ordin academic, erau privite ciudat in provinciile miniere, iar rasul sau neobisnuit, timbrul oratoric si comportamentul sau atipic l-au izolat cumva in mediile scrobite si rigide din Anglia.

Insa Cecil Rhodes avea o inteligenta nativa deosebita, iar inclinatia sa aproape mistica pentru perpetuarea si consolidarea imperialismului anglo-saxon, l-au facut sa fie remarcat in cercurile de putere ale acelor timpuri. Singurul obstacol serios, era starea sa precara de sanatate, dar nici acest aspect nu l-au tinut departe de o fulminanta cariera politica si economica.

A ajuns astfel sa aiba numerosi prieteni, discipoli si admiratori printre militari de cariera, politicieni si bancheri britanici. La urma urmei, Cecil era omul care spunea adesea cu nonsalanta ca „Statele Unite sunt nimic altceva decat o provincie britanica care va servi interesele Coroanei” sau ca „doresc sa consolidez o societate secreta care sa aiba un singuri obiectiv-acela de a consolida imperiul britanic si a aduce intreaga lume necivilizata sub conducere britanica.

In acest scop, vor actiona si Statele Unite ale Americii, si nu ne vom opri pana cand vom crea un imperiul global condus de anglo-saxoni”.

Omul a avut si alte ambitii grandioase intre care se numara construirea unei cai ferate care sa lege Colonia Capului de Cairo, sau reconcilierea dintre colonistii buri si cei britanici (evident sub drapel britanic). Nu i-a scapat din vedere nici intarirea si strangerea fara precedent a legaturilor economice si culturale dintre Marea Britanie si Statele Unite.

Toate acestea l-au propulsat spre o fabuloasa cariera politica, cu numeroase impliniri intre care se remarca obtinerea gradelor maxime in Masonerie si functia de prim-ministru al viitorului stat Africa de Sud.

Cecil Rhodes nu a fost niciodata insurat, si toti biografii sai insista asupra faptului ca acest om si-a sacrificat de bunavoie viata personala pentru cariera sa politica.

O neiertatoare boala de inima i-a adus sfarsitul in anul 1902. Rhodes nu a mai apucat sa vada sfarsitul Razboiului Anglo-Bur, insa complexa sa mostenire l-a urmat in eternitate.

Cecil Rhodes a fost unul ditnre cei mai bogati oameni din lume, tot el a fost parintele fondator al puternicei companii miniere De Beers, precum si fondatorul unei noi tari, caci colonia stat Rhodesia (viitorul stat Zimbabwe) avea sa fie denumita dupa numele sau.

Idealurile sale politice au fost inspirate de catre un ritual de initiere in Masonerie, pe cand Cecil Rhodes avea 24 de ani si era student al Universitatii Oxford. Acel moment pare sa fi fost un fel de epifanie, dupa cum declara Rhodes in volumul sau „Confessions of Faith”, in care mai descrie si ambitia sa de a fonda o societate secreta care sa serveasca interesele Marii Britanice si sa uneasca intreaga rasa anglo-saxona intr-un singur imperiu care sa cucereasca lumea.

Oswald Spengler in valoroasa sa lucrare „Decline and Fall of Civilization in the West”, aparuta in anul 1918, analizeaza magistral ideologia colonialist-rasista careia-i cazusera victime atat Rhodes, cat si alti magnati ai acelor timpuri. Conform lui Spengler, Rhodes a fost precursorul unui gen de Cezar occidental care viza cu fervoarea dominarea lumii.

Trustul lui Rhodes si roadele sale

Spre sfarsitul vietii sale, Cecil Rhodes a reusit sa infiinteze acea societate secreta in care isi punea sperante ca-i va continua activitatea. Tot el a lansat o bursa elitista care-i poarta de asemenea numele. Cu toate acestea, Trustul Rhodes a fost fondat oficial in anul 1902, sub auspiciile Parlamentului Britanic. Conform lui Rhodes in persoana, trustul sau avea ca scop identificarea si pregatirea unor tineri talentati in politica mondiala care „sa aiba forta morala si instinctul de a conduce”. Asta in mod oficial.

In realitate, se pare ca trustul avea scopuri orientate clar spre selectionarea unor lideri care sa duca la bun sfarsit o Noua Ordine Mondiala, in varianta ei anglo-saxon-imperialista. Astfel, trustul si sumele imense de bani lasate de Rhodes in acest scop au fost preluate direct de catre Lordul Rosebury, un agent al temutei Casei Rothschild.

Mai mult decat atat, a saptea si ultima dorinta din testamentul lasat de Cecil Rhodes, ordona ca nimeni altul decat Nathan Rothschild sa fie administratorul averii sale si al bursei de scolarizare Rhodes din cadrul Universitatii Oxford, institutie controlata de Miscarea Fabiana.

Bursele Rhodes ofereau un program de pregatire pentru tinerii barbati si (ulterior) femei din Statele Unite, Marea Britanie si Germania care se dovedeau demni de standardele si pricipiile lui Rhodes. Se spune despre trust si burse ca au actionat si actioneaza in prezent ca niste adevarate pepiniere vii pentru cadre si lideri care sa actioneze pentru interesele grupului Illuminati.

Mostenirea lasata de Rhodes in politica mondiala a statelor de origien anglo-saxona a fost una uriasa. Toate guvernele anglo-americane, precum si celebrele „think-tank-uri” care analizeaza si hotarasc soarta lumii isi trag originile si in ideologia si principiile de actiune creionate de Rhodes. Si nu exista confirmare mai buna a acestei situatii, decat declaratia fostului presedinte american Lyndon Johnson.

Acesta, a declarat la un moment dat ca el era singurul membru al administratiei Kennedy care absolvise un liceu si o facultate banala de pe undeva din Texas. In rest, toti membrii „establishmentului” de la Washington fusesera bursieri Rhodes si absolventi ai Universitatii Oxford. Si din acele vremuri pana la ora actuala, situatia nu s-a schimbat deloc. Liderii politici si economici croiti dupa standardele lui Cecil Rhides pot fi vazuti in toate posturile importante din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, NATO, sau chiar ONU.

Ca un mic exemplu, fostul presedinte american Bill Clinton si Kurt Schmoke, fost primar din Baltimore au fost ambii discopilii ideologici ai lui Rhodes si beneficiari ai burselor sale.

Evident, la ora actuala, ideologii inspirati de Rhodes isi vad planurile de dominare a lumii puse in pericol de ascensiunea Chinei si Rusiei precum si de problemele socio-economice ale Statelor Unite si Uniunii Europene.

Insa, cum a demonstat de atatea ori in decursul istoriei, viitorul este mereu deschis.

Sursa: descopera.ro

Foto: Youtube.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.