După ce a acuzat în mod fals Rusia de încălcarea Tratatului privind forțele nucleare intermediare (INF), Washingtonul a respins unilateral tratatul.

Astfel, complexul militar / de securitate american s-a scăpat de acordul de referință încheiat de Ronald Reagan și Mikhail Gorbaciov care a dezamorsat Războiul Rece.

Tratatul INF a fost poate cel mai important dintre toate acordurile de control al armelor încheiate de președinții americani din secolul XX și abandonat acum în secolul 21 de către guvernele neoconservatoare americane.

Tratatul a înlăturat amenințarea de rachete ruse împotriva Europei și amenințarea de rachete americane cu sediul european către Rusia. Importanța tratatului se datorează reducerii riscului său de război nuclear accidental. Sistemele de avertizare au un istoric de alarme false.

Problema rachetelor americane de la granița Rusiei este că nu lasă timp pentru reflecție sau contact cu Washingtonul atunci când Moscova primește o alarmă falsă.

Având în vedere iresponsabilitatea extremă a guvernelor americane de la regimul Clinton în creșterea tensiunilor cu Rusia, rachetele de la granița Rusiei părăsesc conducerea Rusiei cu o mică alegere, dar nu apasă butonul atunci când sună o alarmă.

Washingtonul intenționează să pună rachete la granița Rusiei și să fie scos din Tratatul INF pentru acest singur scop este acum evident. La numai două săptămâni după ce Washingtonul a scos din tratat, Washingtonul a testat o rachetă ale cărei cercetări și dezvoltări, nu doar implementarea, au fost interzise în baza tratatului.

Dacă credeți că Washingtonul a proiectat și a produs o nouă rachetă în două săptămâni, nu sunteți suficient de inteligent pentru a citi această coloană. În timp ce Washingtonul acuza Rusia, Washingtonul a fost cel care a încălcat tratatul.

Poate că acest act suplimentar de trădare va învăța conducerea rusă că este stupid și autodistructiv să ai încredere în Washington în orice. Fiecare țară trebuie să știe până acum că acordurile cu Washingtonul sunt lipsite de sens.

Cu siguranță, guvernul rus înțelege că există doar două motive pentru ca Washingtonul să pună rachete la granița Rusiei:

(1) pentru a permite Washingtonului să lanseze o grevă nucleară preventivă care să nu lase Rusia timpului de răspuns sau

(2) pentru a permite Washingtonului să amenințe o astfel de grevă, obligând astfel Rusia la voința Washingtonului.

În mod cert, unul sau altul dintre aceste motive este de o importanță suficientă pentru Washington pentru ca Washingtonul să riște o alarmă falsă care declanșează un război nuclear.

Analiștii militari pot vorbi tot ce își doresc despre „jucători raționali”, dar dacă o țară demonizată și amenințată cu rachete ostile pe granița sa primește un avertisment cu un timp de răspuns aproape zero, socotind că este o alarmă falsă nu mai este rațională.

Tratatul din 1988 realizat de Reagan și Gorbaciov a eliminat această amenințare. Ce scop este servit prin reînvierea unei asemenea amenințări? De ce tace Congresul? De ce Europa tace? De ce sunt mediile americane și europene tăcute? De ce România și Polonia permit această amenințare, permițând staționarea rachetelor americane pe teritoriul lor?

Nu e nici o indoiala că guvernele române și polone au primit o sumedenie de bani de la complexul militar / de securitate al SUA, care dorește ca contractele multimiliardare să producă noile rachete. Aici vedem iresponsabilitatea extremă a țărilor mici.

Fără guvernele corupte și idioate ale României și Poloniei, Washingtonul nu ar putea reînvia o amenințare care a fost înmormântată în urmă cu 31 de ani de Reagan și Gorbaciov.

Chiar și statul marionet american al Germaniei ocupate a refuzat să găzduiască rachetele. Însă două state nesemnificative fără importanță în lume supun întregii lumi riscului războiului nuclear, astfel încât câțiva politicieni români și polonezi să poată buzunare câteva milioane de dolari.

Rachetele de la frontierele Rusiei care nu oferă timp de răspuns sunt o problemă serioasă pentru Rusia. Aștept ca Moscova să anunțe public că pe primul semn al unei lansări de rachete din România sau Polonia, țările vor înceta imediat să existe. Aceasta ar putea trezi populațiile românești și poloneze în pericol pe care guvernele lor corupte le aduc.

De ce provocările românești și poloneze nu sunt o justificare suficientă pentru ca Rusia să ocupe în prealabil ambele țări? Este mai provocator pentru Rusia să ocupe cele două țări decât pentru cele două țări să găzduiască rachete americane împotriva Rusiei? De ce să-l considerăm doar pe primii provocatori și nu pe cei din urmă?

Nimeni nu este capabil să vină în România și în ajutorul Poloniei, chiar dacă cineva a fost atât de înclinat. NATO este o glumă. Nu va dura o zi într-o luptă cu Rusia. Crede cineva că Statele Unite se vor sinucide pentru România și Polonia?

Unde sunt rezoluțiile ONU care condamnă România și Polonia pentru reînvierea spectrului războiului nuclear prin găzduirea desfășurării de rachete americane la granițele lor cu Rusia? Întreaga lume este atât de insuflată încât consecințele probabile ale acestui act de nebunie nu sunt înțelese?

Se pare că inteligența umană nu este în conformitate cu cerințele supraviețuirii speciei umane.

Sursa: paulcraigroberts.org

Traducere si adaptare Bogdan Herzog

Foto: foreignpolicyjournal.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.