Intr-o ironica dar logica analogie, povestea baladei emblematice „Miorita” se repeta dramatic de un sfert de secol in Romania. Poporul a ajuns „ciobanelul moldovan” iar cel ungurean si cel vrancean sunt calaii sai.

In cruzii ani postbelici, securistii tortionari au facilitat implementarea stalinismului in aceasta tara. Ei au urcat treptele sociale ca agenti sovietici. Practic ei au vandut tara rusilor dupa ce au fost scoliti sau recrutati la/de Moscova pentru un loc caldut in noua ordine din Romania.

Fata de cruzimea tortionarilor din anii 1950, pentru bisnitarii din anii 1980 nu exista cuvant. Balada „Miorita” e intrecuta in ceea ce priveste grotescul situatiei create de acestia.

Sa ne gandim numai la cum puteau ei sa tina discursuri socialist-revolutionare anticapitaliste si antiimperialiste ziua si cum faceau ei bisnita cu produse capitaliste noaptea! Cred ca aceasta frantura de realitate poate explica pe de-a’ntregul ce s-a intamplat in acest sfert de secol in aceasta tara.

Occidentul a dat cale libera experimentelor securistilor din Romania pentru ca el insusi are de profitat de pe urma muncitorilor din constructii, capsunarilor, gunoierilor, etc. , prost platiti. Distrugerea economiei nationale are un singur scop: trimiterea „sclavilor liberi” la slujit in Occident.

Sectorul functionarilor publici se restrange de la an la an; odata ce cei cu vechime se pensioneaza nu se mai creeaza noi locuri de munca. Salariile mici ii fac pe multi medici sa demisioneze sau sa emigreze. Un medic trebuie sa ramana peste program in spital pentru a-i trata pe toti care vin cu cate o problema.

Sarcinile se impart pe umerii celor ramasi iar munca devine din ce in ce mai solicitanta si mai stresanta. Din acest motiv, de cativa ani au reaparut cozile la ghisee, fie ele la institutii particulare sau de stat.

Ne putem mandri cu „performanta” de a pastra ceea ce a fost mai rau in timpul dictaturii si de a selecta ce e mai rau din capitalism si a implementa aici. Dupa ce termina scolile, tinerii devin adevarati orfani; dupa cum orfanii sunt goniti de la centrele de orfani dupa ce implinesc 18 ani, la fel patesc si ceilalti.

Sistemul social ii goneste la slugareala in Occident. Asta a ajuns singura strategie economica a societatii romanesti la un sfert de secol de la caderea dictaturii, sub instrumentarea vechilor securisti si sub ipocrita supervizare a Occidentului.

Intre timp si tortionarii au invatat sa-si mai calce peste principiile invechite si sa treaca la manevrele de tip marketing. Unica strategie economica a securistilor: vinderea resurselor si amanetarea poporului.

Padurile s-au defrisat cu nemiluita de baronii lemnului in timp ce pentru omul simplu e din ce in ce mai greu sa-si procure lemne de incalzire iarna. S-a incercat cu Rosia Montana si fracturarea hidraulica dar, din fericire noi, o mana de inimosi, i-am oprit fie si temporar pe acesti calai.

Din pacate „ciobanelul ungurean si cu cel vrancean” s-au perfectionat fata de acum cateva secole in ceea ce priveste sufocarea celui „moldovan”. Intre timp numarul de romani s-a injumatatit sau e aproape de a ajunge la aceasta cifra.

Nu ni se spune despre acest adevarat genocid impotriva acestui popor pentru a nu intra in panica. Dar ne aducem aminte de surpriza cu neindeplinirea baremului de 50% pentru referendumul de demitere a lui Basescu. Cei ce isi aduc aminte de numarul copiilor din urma cu 20-30 de ani pot depune marturie.

Cei care au copii ce fac aceleasi scoli pot compara numarul de clase de acum si cel de cand erau ei elevi. Nu trebuie uitat si de numarul de scoli desfiintate, la fel ca si de numarul de spitale. Nici turcii si nici sovieticii nu au reusit sa decimeze in asemenea hal acest popor cum au reusit securistii bisnitari in acest sfert de secul.

Din pacate, „ciobanelul moldovan” a ramas cam acelasi: la fel de frumos dar la fel de naiv si destinat sacrificarii ca atunci. De un sfert de secol, el este la fel de inert precum il stim din negura istoriei. El asista amuzat din afara la acest spectacol odios dus intre aceste adevarate clanuri de mafioti din serviciile secrete.

In ceea ce-l priveste, doar cantecul mioritei s-a schimbat cu ritmuri de manele… Ce nu intelege poporul e ca, desi se crede parte din aceasta lupta intre clanuri, el este insusi trofeul. Lipsa lui de stima de sine si pretentiile lui salariale mici e ce cauta ei. Pentru ca asta ii imbogateste. El este aurul lor.

De 3 ani, fenomenul Piata Universitatii a reinviat. Cu regret constat ca situatia este cam aceeasi ca in 1990. Aceeasi gura casca din fata televizorului. Aceeasi manipulatori sociali. Acelasi tip de sustinere pentru figuri politice marioneta, respectiv pentru Basescu in 2012, asa cum a fost si pentru Iliescu in 1990.

Aproximativ acelasi tip de mineri, de data asta imbracati cu uniforme mai solide si cu arme mai diversificate. De asemenea, noi, acelasi tip de protestatari utopici care avem impresia ca lumea poate fi echitabila si ca democratia are vreun sens. Poate ca ar trebui sa ne maturizam!

Ei au insa totul de partea lor: instrumentele mass-media de manipulare si armele letale. Noi nu avem nimic. Atata timp cat vor exista astfel de securisti, lumea va fi guvernata de ei din umbra in toate tarile civilizate, nu numai in Romania. De fapt sunt foarte putine tari care ies din acest tipar.

Ramane totusi o speranta: Occidentul n-o sa zica „nu” la profit, asta e sigur; insa nu poate zice „da” atunci cand e pus sa arbitreze intre popor si coruptie. Occidentul s-a facut ca nu vede ce se intampla in Romania exact pana cand poporul a iesit in strada in 2012.

Iata ca de atunci au inceput sa mai apara si pedepsele pentru corupti. Au fost inchisi cativa membri de vaza. Am spus-o de mai multe ori: ce s-a intamplat in acesti ani inca e praf in ochi. Dar e o cale de abordat pe viitor.

Occidentul nu poate tolera revolta populara care se poate propaga precum o epidemie in fragilul echilibrul occidental. El, de asemenea, nu poate ignora plangerile la forurile superioare europene de gen tribunalul international de la Haga si CEDO.

Adica aceste institutii europene nu isi pateaza reputatia pentru a acoperi matrapazlacurile facute de securisti pe aici. Scrieti-le si iesiti in strada cat mai des! Asa se castiga demnitatea si nu cu barba in piept si capul plecat.

Sursa: baldovinconcept.blogspot.com

Foto: yasminroohi.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.