Papa Francisc a anunțat că va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Spre deosebirea de Papa Ioan Paul al II-lea, Sanctitatea Sa va vizita și Transilvania. În 1999, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – pe baza unei prozelitism agresiv – a respins intenția Șefului Vaticanului de a vizita Transilvania.

De data aceasta, urmașul lui Petru va vizita București, Iași, dar și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc. Este primul Suveran Pontif care vizitează “Capitala” greco-catolicismului, Blajul. Vizitele Papilor au întotdeauna și un multe componente misterioase, taine care sunt ținute departe de ochii profanilor. Opus Dei (sau Opera Domnului) este un ordin catolic, iar Constituția Opus Dei îi sfătuiește pe membri să păstreze „o tăcere prudentă în ceea ce priveste numele celorlalți membri; nu trebuie să dezvăluie nimănui apartenența lor la Opus Dei”.

Opus Dei reprezintă o adevărată armată creștină, care nu poartă uniformă, ci costum și cravata. Soldații sunt miniștri, bancheri, profesori universitari, jurnaliști sau avocati. Iar toți lucrează pentru împlinirea Operei lui Dumnezeu. În timp ce mulți creștini îi consideră pe membrii Opus Dei drept ultimii cruciați, dușmanii tradiționali au catalogat-o drept Sfânta Mafie, Masoneria Albă sau Caracatița Domnului. 4 ianuarie 1989.

Aflat în drum spre India, Patriarhul Teoctist face o escală de-o zi la Roma. De la aeroport, Patriarhul este preluat și, în loc să ajungă la ambasada română, este găzduit la Vatican, apoi primit imediat de Papa Ioan Paul al IIlea cu onorurile unui șef de stat. Spre disperarea securiștilor, cei doi au discutat singuri timp de patru ore. În fine, o altă surpriză: a doua zi, cotidianul Vaticanului a publicat fotografii de la întâlnire, deși delegația noastră nu observase niciun fotoreporter prin preajmă! Întâlnirea a fost considerată un succes, fiind coordonată de Opus Dei.

În ianuarie 1998, doi emisari sosesc de la Roma si vizitează un personaj-cheie, secretarul general al PNȚCD Radu Vasile, care din 1994 trecuse, în mod discret, la romano-catolicism și făcuse deja o vizită la Roma. În aprilie, Radu Vasile devine prim-ministru și imediat Papa este invitat în mod oficial în România. 7 mai 1999. Papa vizitează România, prima țară ortodoxă în care pune piciorul un Suveran Pontif. Triumf total, iar Patriarhul primeste drept donație pentru viitoarea Catedrala a Neamului o sumă consistentă (circa 200.000 de dolari) din partea Papei. Totul este minuțios pregătit, din umbră, de Opus Dei, care înregistrează o altă victorie.

Sursele noastre susțin că banii tot de la Opus Dei ar proveni. 7 octombrie 2002. Patriarhul Teoctist participă la Roma la canonizarea fondatorului Opus Dei, Sfântul Josemaria. Vizita a fost organizată tot de eficienții membri ai Opus Dei. Un personaj-cheie, Radu Vasile este singurul român primit de patru ori în audiență particulară de Papa Ioan Paul al II-lea, ultima oară chiar dacă nu mai era premier! În perioada 31 mai – 2 iunie 2019 Papa Francisc va vizita România. Încurcate sunt căile Domnului!

Sursa: EVZ

Foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.