Ne place sa credem ca eroismul romanilor, ca „batalioane romane Carpatii”, ca Imperiul Romanesc, etc., a produs schimbarea de regim din 1989. Multe din astea sunt autoflatari nationaliste.

Daca intrebam un istoric independent, vom vedea ca multe din izbanzile istorice ale romanilor au fost de fapt esecuri de proportii. De exemplu, in manualele de istorie se spune ca am fi batut turcii la Calugareni in mlastina, etc.

Si totusi e consemnat ca in ziua urmatoare ei ocupau tacticos Bucurestiul. E greu de conceput, dar anii de vitejie ai lui Stefan cel Mare s-au datorat in buna masura tributului pe care el il platea sarguincios la curtea otomana.

Asa ca trebuie sa ne impacam cu gandul ca nici „Revolutia” n-a facut-o poporul roman, desi nici revolutie nu prea e, dupa cum am argumentat aici.

Revolutia fusese comandata din afara tarii. Filip Teodorescu, fost securist de rang inalt, spune ca momentul inceperii „revolutiei”, se stia cu precizie:

Ori, asa ceva inseamna ca si despre scandalul cu mutarea lui Laszlo Tokes de la Timisoara, eveniment care a dus la escaladarea protestelor antidictatura, se stia. Mai precis, acest scandal a fost fabricat in asa fel incat Ceausescu sa cada exact la ora care fusese anticipata.

Parerea mea este ca securistii din gruparea occidentala au pus la cale de fapt indirect mutarea lui Tokes, mizand exact pe protestele religioase. De asemenea, ei au orchestrat inclusiv reprimarea brutala a manifestantilor pentru a-i accentua imaginea de monstru al lui Ceausescu.

Scopul era demonizarea pentru totdeauna, atat a lui cat si a comunismului in general, model promovat de administratia Reagan. Scopul era atingerea obiectivelor de dominatie economica a populatiei atrase in economia de piata, si contraargumentarea in cazurile probabile ale nostalgiilor fata de epoca dictaturii.

La scurt timp dupa fuga lui Ceausescu de la Bucuresti incepe la Sibiu vanatoarea sniperilor, cu securistii tragand in orice om pe strada. Sibiul era judetul fiului cuplului dictatorial, Nicu. Faptul ca oamenii erau macelariti pe strada era clar menit spre a diaboliza familia prezidentiala.

Nu exista absolut nici un alt motiv sa se traga la Sibiu din partea cuiva impotriva altcuiva. Pur si simplu securistii si-au sacrificat conationalii in scopul ideilor lor politice. Ei au facut acest cu aceasta tara in general si inainte de evenimentul in cauza, dar mai cu seama dupa.

Logic ar fi ca unii sa-l fi influentat pe Ceausescu sa cheme muncitorii in acea zi fatidica de 21 decembrie, cu diversiunea exploziei care a initiat haosul multimii si fuga lui Ceausescu. Poate ca nu a fost asa, si ideea mitingului i-a apartinut lui Ceausescu si apropiatilor sai.

Dar, faptul ca s-a vazut in direct la TV, ma duce cu gandul la modul in care CIA opereaza in general. Cert este totusi ca explozia petardei si inteparea manifestantilor cu diferite obiecte, urmate de tipete agonizante (unele probabil mimate de ei insisi), a dus la haosul care a cuprins manifestantii.

Putem ghici ca primele scandari de „Jos Comunismul” a venit tot de la ei. Dupa aceea multimea le-a adoptat din spirit de turma. De aici totul a decurs dupa cum s-a vazut la TV.

Daca toti securistii ar fi folosit armele din dotare in 1989, atunci Piata Revolutiei de astazi s-ar fi numit vitejeste Piata Tienanmen II. Cei cativa viteji idealisti care au iesit cu piepturile goale in decembrie 1989 ar fi fost foarte usor anihilati.

Unii, cei mai conservatori, au incercat sa nu tradeze cauza si au tras. Dar au fost putini care au facut-o pentru a-l apara pe Ceausescu. Dimpotriva, interventia armatei impreuna cu mascarada de la Otopeni, cand niste unitati militare s-au macelarit intre ele, a fost parte dintr-o cacialma ce pregatea terenul pentru un alt mit, de tip capitalist de data asta, cel al teroristilor.

Diversiunea teroristilor a fost o gaselnita a securistilor bisnitari mai intai pentru a distrage atentia opiniei publice fata de propria institutie si cele auxiliare (militia si armata), acoperindu-i astfel pe ultraconservatorii care trasesera in popor din convingere comunista.

Daca furia populara nu s-ar fi oprit doar la Ceausescu si comunism si ar fi continuat catre intregile structuri ale statului folosite pana atunci, printre care si insasi Securitatea, atunci toti ar fi avut de pierdut de pe urma „revolutiei”. Diversiunea teroristilor a avut doua roluluri majore.

Mai intai cel de camuflare a „greselilor” facute de „babaci” prin recurgerea la arme de foc impotriva demonstrantilor. Apoi ea avut rolul de potentiala anihilare a celor care nu s-ar fi oprit cu scandarile la Ceausescu si comunism si ar fi cerut o lustratie totala.

O inecare in sange ar acestora s-ar fi putut foarte usor camufla prin imaginea acestor „teroristi fideli”. Strategia s-a aplicat si la case mai mari, dupa cum am aratat aici . Dupa cum voi arata mai jos, ea s-a aplicat cateva luni mai tarziu odata cu prima mineriada.

Diferenta e ca in loc de vechii teroristi, s-au folosit imaginea minerilor. Naivitatea romanilor cu privire la televizor atunci nu se deosebeste foarte mult de cea de astazi. Conceptul de „ecoterorism” cu care s-au etichetat recent activistii de mediu e fabricat in laboratoarele de manipulare de astazi la fel cum s-au fabricat teroristii atunci.

Insa protestele anticomuniste din 1990 se grefau pe naivitatea multora fata de capitalism si fata de civilizatie, in general. Unii chiar au crezut ca ei au facut „Revolutia Romana”, si ca ea ar fi fost furata de cei scosi abil in fata in acele zile la TV, pentru a ramane in constiinta publica drept noi lideri.

Revolutionarii naivi din 1989 aveau scopul de a curata societatea romaneasca de ceea ce se credea a fi raul imanent al istoriei: comunismul. Piata Universitatii s-a nascut si din acest tip de naivitate de a crede in demnitatea populara de a reusi sa faca o revolutie, naivitate in care am crezut si voi crede si eu in mod utopic pana voi muri.

Din pacate, realitatea a fost alta. Securitatea avea alte planuri. Aripa conservatoare si cea bisnitara si-au dat mana pentru a se apara de dorinta „golanilor” de a instaura lustratia si de a-i elimina de la fraiele societatii romanesti. Prima dorea un stat socialist, cealalta pregatea transformarea Romaniei in pilon capitalist.

Sursa: baldovinconcept.blogspot.com

Foto: captura YouTube

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.