Față de alți fotbaliști foarte celebri, Sadio Mane (27 de ani), de la Liverpool, este genul de jucător care nu pune mare preț pe stilul de viață luxos și nu aruncă banii pe mașini și iahturi.

Mane este unul dintre jucătorii esențiali pentru „cormorani”, iar salariul lui este uriaș. Totuși, senegalezul preferă să investească acolo unde este cea mai mare nevoie, în orașul său natal.

„Stau și mă gândesc: De ce să îmi doresc 10 Ferrari-uri, 20 de ceasuri cu diamante sau două avioane? Nu ar trebui să fac ceva pentru lumea mea?”, a zis Sadio Mane într-un interviu.

„Nu am avut parte de educație. Eu am flămânzit, am lucrat pe câmp, am supraviețuit războaielor, am jucat fotbal în picioarele goale și alte lucruri urâte, dar acum vreau să îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat și vreau să ajut alți oameni”, a mai zis jucătorul african.

Sadio Mane face tot posibilul pentru a-i ajuta pe ceilalți

Mane construiește case, a construit un stadion, cumpără haine și mâncare pentru cei nevoiași. Mai mult, jucătorul oferă bani regulat tuturor celor dintr-o regiune foarte săracă, sume care contribuie serios la economia familiilor.

„Nu am nevoie de mașini luxoase, case uriașe, să călătoresc singur cu avionul personal. Prefer ca oamenii ca mine să primească măcar puțin din ce am primit și eu”, a mai zis vicecampionul Angliei.

Când s-a apucat de fotbal, colegii râdeau de Sadio Mane

Sadio Mane, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Liverpool în precedentul sezon, unul istoric, în care „cormoranii” au câştigat Champions League, a făcut câteva dezvăluiri interesante despre momentul în care a început să joace fotbal. Senegalezul a fost subiect de glume pentru colegii săi, fizicul şi modul în care se îmbrăca fiind ironizate de coechipieri.

În vârstă de 27 de ani, mijlocaşul ofensiv a devenit unul dintre sportivii foarte bine plătiţi, primind 90.000 de lire pe săptămână pe Anfield. Dar începuturile carierei au fost departe de a fi ideale. Mane provine dintr-o familie extrem de săracă, iar în momentul în care s-a dus la o academie de fotbal, în Dakar, Senegal, a fost luat în colimator de colegi.

„Toţi rădeau de mine. Nu arătam ca un fotbalist, purtam nişte pantaloni care nu aveau nimic în comun cu un şort de fotbal. Ghetele mele de fotbal erau complet jupuite şi erau reparate de mine cu sârmă”, a dezvăluit Mane, prezent la Cupa Africii.

Sursa: digisport.ro

Foto: sportbible.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.