Singularitatea tehnologica: Umanitatea se afla la marginea abisului (1)


Scriitoarea engleza Mary Shelley si-a terminat faimosul roman SF – FRANKENSTEIN – in 1817, cu peste 200 de ani in urma. Ea „povesteste despre Victor Frankenstein, un tanar om de stiinta care creeaza intr-un experiment stiintific o creatura grotesca, dotata cu sentimente”. Cartea ei profetica a fost publicata pentru prima data in 1818. 

Doua secole mai tarziu, in 2018, putina lume realizeaza ca civilizatia actuala se afla in pragul abisului stiintifico-tehnologic, atat la propriu cat si la figurat.

Cum asa?

Cercetarea stiintifica in domeniul Inteligentei Artificiale (IA) cat si a tehnologiei aplicate in domeniul roboticii colaboreaza intr-un mod care indica faptul ca se lucreaza intens la un proiect cel putin interesant.

Scopul principal al acestei colaborari fara precedent este de a gasi proverbiala „fantana a tineretii si a vietii fara de moarte”. Elitele de la putere care conduc de facto planeta Pamant, cauta cu adevarat viata vesnica. Ele cred sincer ca nemurirea omului poate fi atinsa. In acest fel, ei intentioneaza sa se transforme in dumnezei;

Singularitatea tehnologica

Actuala paradigma stiintifico-tehnologica – IA / robotica – poate fi cel mai bine descrisa ca o nava spatiala din „Star Wars”, care accelereaza spre „singularitatea tehnologica”. Dar ce este „singularitatea tehnologica”?

„Singularitatea tehnologica (sau pur si simplu, singularitatea) este o teorie potrivit careia inventia superinteligentei artificiale va declansa brusc o crestere tehnologica atat de spectaculoasa, care va duce la schimbari nemaivazute in ceea ce priveste civilizatia umana. Conform acestei ipoteze, un agent inteligent (de ex. un computer dotat cu inteligenta artificiala) va intra intr-o „reactie de rascolire” a ciclurilor de auto-imbunatatire, ducand in cele din urma la o explozie de inteligenta. Va rezulta astfel o superinteligenta puternica care, din punct de vedere calitativ, ar depasi cu mult toata inteligenta umana.

Pentru cei neinitiati, este esential sa explicam urmatoarele puncte cheie

Cercetarile stiintifice si tehnologice actuale privind perfectionarea IA (in special superinteligenta autonoma) au loc aproape complet in secret, cu exceptia catorva informatii generale care au fost bine ambalate pentru consumul public. Departe de ochii lumii, acesti oameni de stiinta si teoreticieni care lucreaza la proiect, stiu ca in prezent sunt implicati intr-o cursa fara intoarcere.

1. Elitele puterii mondiale, prin intermediul „revolutiei stiintifico-tehnologice”, urmaresc agresiv un obiectiv specific: atingerea nemuririi umane. Inteligenta artificiala, robotica, ingineria genetica, biotehnologia, criogenia au cunoscut progrese considerabile in ultimele decenii, in vederea realizarii acestui obiectiv. Misiunea lor esentiala este sa fie creata o entitate biologica (android) care poate trai (teoretic) vesnic. Insa intentia reala este aceea de a „dota” aceasta fiinta artificiala superinteligenta si nemuritoare cu constiinta umana.

In acest fel, elitele puterii cred ca pot atinge nemurirea omeneasca, chiar daca vor s-o obtina intr-un mod diferit de nemurirea divina. Cautarea lor secreta pentru a atinge viata vesnica – in corpul uman – prin stiinta si tehnologie, in loc de spiritualitate, este ceea ce a stimulat formarea Illuminatilor. Acesti autoproclamati „cei iluminati” au ales in mod deliberat calea stramba, aflata in contradictie cu Creatorul.

In acest sens, o mare parte din fondurile alocate diferitelor proiecte de cercetare stiintifica de la universitati recunoscute, laboratoare guvernamentale, departamente corporative de cercetare si dezvoltare, fundatii private si alte institutii participante sunt de fapt directionate catre fabricarea unui organism transuman care „nu va muri niciodata”.

Cea mai evidenta problema legata de acest proiect, este ca actuala civilizatie nu va mai fi niciodata la fel in cazul atingerii fie si partiale a acestui obiectiv.

Cu toate acestea, perspectiva crearii unei rase superinteligente de androizi este considerata o mare reusita pentru acei oameni care se ocupa de realizarea acestei agende nesabuite. Se pare ca ei nu au luat in considerare probabilitatea ca aceste entitati super-bionice (Frankenstein) sa ajunga sa conduca planeta, inainte de a prelua sistemul solar. Apoi, probabil, urmatorul pas va fi galaxia Calea Lactee cu intentia de a cuceri intregul Univers.

2. Multi critici ai dezvoltarii IA neingradite sustin ca majoritatea omenirii ar „cadea in sclavie” si, in multe cazuri, oamenii ar deveni „animalele de companie” ale noii rase super-bionice.

Asa cum adevaratul Creator a creat fiinta umana dupa propriul sau chip si asemanare, tot asa si elitele puterii pamantesti intentioneaza sa-si fabrice in chip asemanator „Frankenstein-ul”. Tocmai de aceea rasa super-inteligenta a cyborgilor va dori in cele din urma sa preia lumea si poate intregul Univers.

Clasa stiintifico-tehnologica urmeaza doar ordinele acelor elite bogate care si-au castigat puterea si bogatiile prin milenii de razboaie de cucerire si acumulare de bogatii.

Prin urmare, este destul de previzibil ca „descendentii” creati sa atinga nemurirea, sa fie dotati cu o mentalitate asemanatoare de razboi, cucerire si acumulare de bogatii. Pentru ca „aschia nu sare departe de copac”.

Aceasta mentalitate periculoasa, marcata de aroganta suprema si ignoranta, a patruns in fiecare colt al stiintei si al tehnologiei contemporane. Fiecare ramura a domeniilor stiintifice si tehnologice care urmaresc atingerea nemuririi omului a trecut dincolo de granita normalului.

In acest fel, comunitatea stiintifica mondiala a depasit in mod periculos normele de etica medicala si morala. Multi dintre oamenii de stiinta implicati in proiecte, continua aceste cai periculoase numai pentru ca sunt convinsi ca acolo sunt „adevaratele provocari”.

Foarte putini dintre ei incearca sa-si puna intrebarea: Este sigur sau drept sa se intreprinda o astfel de actiune care implica riscuri multiple cu consecinte neprevazute si / sau neintentionate?

Adevarata problema este ca cei care sunt angrenati in himera lor numita „atingerea nemuririi umane” sunt atat de orbiti de hybris-ul lor incat nu vor vedea prapastia decat atunci cand vor cadea in ea.

Actuala alianta a elitelor stiintifice si tehnologice, politice si militare, oculte si religioase a pus intreaga omenire in pericol. Prin urmare, daca nu va fi lansat in curand un apel de avertizare catre natiunile lumii si oamenii de pretutindeni pentru a-i constientiza de ceea ce se intampla cu adevarat, ne vom afla intr-un mare pericol.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.