Conditii generale de utilizare:

Utilizarea site-ului adevarul.eu (denumit in continuare “site”) presupune acceptarea in totalitate a termenilor si conditiilor expuse mai jos. In momentul in care acceseaza sau utilizeaza acest site, utilizatorii sunt obligati sa accepte de facto termenii si conditiile de utilizare. Neacceptarea acestor termeni si conditii atrage obligatia persoanei respective de a inceta accesarea site-ului.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, precum si conform legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, www.adevarul.eu va administra datele furnizate de utilizatori numai in conditii de siguranta si numai in scopurile specificate.

Conform legii 677/2001, utilizatorul isi poate exercita urmatoarele drepturi:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

d) Dreptul de a va adresa instantei de judecata in legatura cu orice incalcare a drepturilor dumneavoastra cu privire la prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.
Drepturile la care se face referire in alineatele a-c de mai sus pot fi exercitate prin intermediul e-mail-ului la adresa officeadevarul@gmail.com

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul site-ului adevarul.eu

Continutul si design-ul site-ului si baza de date colectata de la utilizatori reprezinta proprietatea adevarul.eu si sunt protejate de legislatia in vigoare in Romania, in privinta drepturilor de autor si a drepturilor conexe.

In privinta continutului postat de utilizatori, vizibil in sectiunea „Cetatean jurnalist”, dreptul de autor si responsabilitatea asupra informatiilor le revin exclusiv utilizatorilor, site-ul nostru fiind doar hosting pentru informatiile respective.

Aspecte privind drepturile de autor

Toate imaginile si videoclipurile prezentate pe adevarul.eu sunt proprietatea detinatorilor lor de drept, au fost publicate sub licenta Creative Commons sau apartin domeniului public.

Continutul afisat pe adevarul.eu este colectat din diferite surse online, inclusiv mass-media romanesti si internationale si site-uri considerate a fi in domeniul public. Adevarul.eu nu are pretentia de a detine drepturi exclusive asupra tuturor imaginilor si videoclipurilor publicate. Toate preluarile de continut sunt indicate in mod clar ca atare, in scopul stimularii discutiilor si comentariilor si pentru imbogatirea experientei vizitatorilor pe site-ul nostru.

Respectam proprietatea intelectuala si nu precupetim niciun efort pentru a credita fotografii/producatorii video si sursele originale ale imaginilor folosite pe adevarul.eu. Sursele pe care le folosim la conceperea articolelor sunt creditate cu link activ și citare adecvata.

Cu toate acestea, gazduim o multitudine de materiale realizate de autori necunoscuti sau pe care le-am primit pe email, de la utilizatorii site-ului. In cazul materialelor primite pe email de la cititori, sursele de provenienta sunt citate in masura in care expeditorii au indicat care sunt acestea.

Daca sunteti proprietarul unui articol, a unor fotografii sau clipuri video despre care credeti ca au fost utilizate cu incalcarea drepturilor de autor, va rugam sa ne trimiteti un email, iar noi va vom cita ca sursa/autor sau vom elimina materialul in cel mai scurt timp, in functie de dorintele dumneavoastra.

Utilizatorii care expediaza informatii catre site-ul www.adevarul.eu isi asuma obligatia de a nu incalca in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar detine si accepta implicit ca raspunderea pentru incalcarea acestora le revine in totalitate.

Modificarea termenilor si a conditiilor
www.adevarul.eu isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul termenilor si conditiilor de utilizare, fara o notificare anterioara a utilizatorului.