Guvernul japonez a aprobat un proiect care va permite studiul embrionilor hibrizi om-animal, in premiera.

Nu inseamna ca ar trebui sa ne asteptam ca in scurta vreme sa vedem centauri sau sirene, insa este un pas important. Scopul anuntat al experimentelor este ca, in final, oamenii sa beneficieze de organe ale animalelor, dar cu celule umane, arata IFL Science.

Cel care a primit unda verde pentru proiect este geneticianul japonez Hiromitsu Nakauchi, de la Universitatea din Tokyo. Acesta va injecta embrioni provenind de la soareci cu celule stem umane, embrionii fiind apoi implantati in animale care vor servi drept surogat.

In final, se doreste obtinerea unor animale ale caror organe sa aiba la baza celule umane. Asa, spune omul de stiinta, va fi rezolvata problema lipsei organelor care sa poata fi transplantate. In toate tarile, aceste liste sunt extrem de lungi in prezent.

Cercetatorul a declarat ca va face totul pas cu pas, fara a exista pentru moment dorinta ca acesti embrioni sa se dezvolte pana la capat. Acesta a spus ca va lasa embrionii sa se dezvolte pana la 14,5 zile, cand organele ar fi aproape total formate, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Nature.

Omul de stiinta deja a facut un experiment similar, in 2017, tot pe hibrizi, insa de animale. A existat si un transplant de pancreas, primitorul fiind un soarece diabetic. In urma experimentului, acesta s-a vindecat.

Autor: A.P.

Sursa: ziare.com

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.